Blog

Minőségi konyhakések

A kés a legalapvetőbb konyhai eszközök egyike, ami minden fiókban ott lapul. Ám kés és kés között jelentősebb felhasználási különbségek vannak, mert nem ugyanazzal a késsel látunk neki egy egyszerűbb zöldségszeletelésnek, mint amivel szétbontunk egy egész csirkét. Utóbbihoz kifejezetten ajánlott egy olyan profi bontókés, ami nem trancsírozza szét a húst, míg az előbbihez szinte bármilyen univerzális felhasználásra tervezett kés jó lesz.

 

 

A késkészítés olyan komoly szakma, amely magában egyesíti a művészi igényességet és hozzáértő mesterségbeli tudást. Hiszen a késkészítés talán az egyik legősibb mesterség, mely évezredek alatt fejlődött olyanná, amilyennek ma ismerjük. Fontosnak tartjuk, hogy vásárlóink betekintést nyerjenek e csodálatos világba, és megismerjék az egyes kések egyedi tulajdonságait, történetét vagy éppen használati lehetőségeit. Kövesse blogunkat!

Hogyan növeljük késeink élettartamát?

Akár állandó munkaeszközként, akár alkalmankénti konyhai segédeszközként tekintünk rájuk, kések nélkül elképzelhetetlen lenne az életünk. A konyhakések a szeletelés, aprítás, vágás műveletein keresztül kulcsszerepet töltenek be az ínycsiklandó fogások alapanyagainak előkészítésében. 

A minőségi vágóeszközök hosszú éveken át megkönnyíthetik a konyhai feladatok elvégzését, ehhez azonban elengedhetetlen, hogy gondoskodjunk a karbantartásukról. A kések minden típusára, konyhakésekre és hentes késre egyaránt jellemző, hogy kellő gondoskodás mellett jelentősen növelhető az élettartamuk.