Rólunk

A késkészítés szerelem

Bár napjainkban egyre kevesebbszer mondjuk egy munkára, hogy mesterség, a késkészítők tevékenységére máig illik ez az egyáltalán nem avítt kifejezés, ami nem csak komoly szakmai tudást, de a késkészítés szeretetét, a munka iránti alázatot is magában hordozza. A késkészítés mesterség, szerelem, hivatás, ami – mint a többi kihalófélben levő szakma – általában apáról fiúra száll. Nálunk is így történt a családban, édesapámtól sajátítottam el a késkészítő szakma legfontosabb alapjait.

A késkészítők fantasztikus világa

A késkészítők munkája rendkívül szép, azonban egyáltalán nem egyszerű, de a kezdeti nehézségek, megtorpanások, bizonytalanságok csak jobbá és jobbá teszik az embert. Minden egyes egyedi, kézzel készült késben ott van a sikerélmény semmihez sem fogható érzése.

Az édesapámtól megszerzett, ellesett jó alapokat igyekeztem továbbvinni, fejleszteni, és 1989-től – a tanulmányaim elvégzése után – már aktívan, főállásban foglalkoztam késkészítéssel. Eleinte még csak konyhakésekkel dolgoztam, ám később, ahogy egyre nagyobb gyakorlatra tettem szert, termékpalettámon megjelentek a kézzel készült bicskák és a vadászkések is.

Kés webshopomon ma már óriási kínálat várja az érdeklődőket. Azokat, akik szeretteiknek keresnek valami rendhagyóbb ajándékot, akik magukat lepnék meg egy mutatós zsebkéssel vagy a hétköznapi konyhai munkákhoz elengedhetetlen különböző típusú vágóeszközzel, hiszen kézzel készült, tartós konyhakéseimmel az ételek előkészítése is egyszerűbben megy.

Munkáimban a tradicionális formavilág ötvöződik az innovatív, modern megoldásokkal, így késeimre egyszerre illik az autentikus és a korszerű jelző is. Csakis magas minőségű alapanyagokkal dolgozom, amik nagyban hozzájárulnak a kések tartósságához, mint ahogy kés webshopomon beszerezhetőek a megfelelő élező eszközök is, ha éppen arra lenne szüksége a vásárlónak. Ugyanakkor családi vállalkozás lévén, feleségem kézzel készített, egyedi, dizájnos ékszereit is megvásárolhatja innen.

Ismerje meg termékeinket közelebbről is, jó böngészést kívánunk!

Zsebkések kiváló minőségben Késkészítők által készített termékek