Kések

A kések a legelemibb használati eszközök, amelyek már ősidők óta részei az életünknek. Bár a technikai fejlődés következtében folyamatos átalakuláson mentek keresztül, a késkészítés tradícióját a népi iparművészek megőrizték, és mai napig ápolják.A kések funkciójukat tekintve is változatlanul feldarabolásra, vágásra szolgálnak, megkönnyítve mindennapjainkat. Késre minden háztartásban szükség van, de még azon kívül is a vadászatok során vagy a hentesiparban.
Magas fokú teherbírással és kemény acél pengével rendelkező késeink kiválóan teljesítenek a napi használat során, és garantálják a hosszú távú használatot. A markolat kényelmes és csúszásmentes kialakításánál is a praktikus szempontokat helyeztük előtérbe.A mindenki számára hasznos konyhai eszközök mellett speciális hentes késeket és aprólékosan megmunkált vadászkéseket is kínálunk vásárlóinknak.

 

Professzionális késkészítők ajánlásával

A konyhában elengedhetetlenek a jó kések, hiszen gondosan, szépen és gyorsan felvágott alapanyagok nélkül nincsenek ínycsiklandó fogások sem. Egy profi minőségű kés a szakács legfőbb eszköze, éppen ezért a megfelelő kés kiválasztásánál több olyan szempontot is fontos mérlegelni, amelyekre a szakértő késkészítők már a legjobb eszközök tervezésekor gondoltak.

Legyen szó konyhakésekről, hentes késekről vagy vadászkésekről, érdemes hosszú távban gondolkodni. A megfelelő minőségű kések rendkívül sokáig megtartják élességüket, akár több órán keresztül is kényelmesen használhatók, valamint egyszerűen karbantarthatók, tisztíthatók.

Nem mindegy ugyanakkor, hogy az ember milyen célból választ magának vágóeszközt, hiszen az otthoni konyhakések tökéletesen megfelelnek a hétvégi főzések lebonyolítására, azonban komolyabb, napi több óra munkát igénylő professzionális munkához speciálisan kialakított séfkések vagy henteskések kellenek, és bizonyos munkához különleges kialakítású vadászkésekre van szükség. Érdeklődjön kés webshopunk kínálatáról kollégáinknál!