Blog

Ismerje meg a konyhakések különböző fajtáit!

2023.07.25 13:14

Konyhakések nagy választékban

Akik gyakran tevékenykednek a konyhában, azok pontosan tudják, mekkora kincs lehet egy-egy igazán jó minőségű kés. Sokan azonban nincsenek tisztában azzal, hogy mely késeket mire használunk. Íme egy kis segítség a legalapvetőbb késfajták megkülönböztetéséhez.

Konyhakések, melyek egyetlen háztartásból sem hiányozhatnak

 A konyhakések alfája és omegája a séfkés vagy szakácskés, mellyel a kialakításának köszönhetően szinte minden olyan konyhai feladatot elláthatunk, amihez megbízhatóan éles késre van szükség. Az általában 15-30 cm-es pengehosszal rendelkező vágóeszközt minden jól felszerelt konyhában megtalálhatjuk. Ugyan a szakácskések kiválóan ellátják az ételkészítés közben elvégzendő szeletelési, darabolási, aprítási feladatokat, egy kisebb, zöldség és gyümölcs szeletelésére, hámozására alkalmas zöldségeskést is érdemes a kezünk ügyében tartani a konyhai előkészületek alatt.

Egy henteskés nem elég a húsfélék szakszerű előkészítéséhez

 Azt gondolnánk, hogy egy jó minőségű, kellően éles kés egymagában elég lehet minden hús- és halétel előkészítéséhez, ez azonban nem így van. Természetesen semmi sem lehetetlen azoknak, akik biztos kézzel dolgoznak a konyhában, de rengeteg időt és energiát takaríthatunk meg, ha az adott művelet elvégzésére legalkalmasabb késeket használjuk.

 A hegyes, keskeny pengéjű csontozó kés és a még vékonyabb, rugalmas filézőkés neve magáért beszél. Az előbbivel könnyedén távolíthatjuk el a csontokat a húsfélékből, az utóbbi pedig a hal bőrének, gerincének végigszelésére is alkalmas. Azokban a háztartásokban, ahol gyakran és nagy mennyiségben készülnek húsételek, ezek mellett egy bontókésre is szükség lehet, ugyanis ez az eszköz nagyban megkönnyíti a húsok előkészítését és feldolgozását.


Még felszereltebbé tenné a konyháját? Nézzen szét kés webshopunkban, és válassza ki minőségi konyhakéseink közül az önnek legmegfelelőbbet!