Üdvözüljük weboldalunkon!

Papp László késkészítő vagyok.

A szakma alapjait édesapámtól tanultam, aki 1980-tól egyéni vállalkozóként főleg konyhakések készítésével foglalkozott. Később a bicskák és a vadászkések is felkerültek a termékeink közé. Én a tanulmányaim elvégzése után 1989-től főállásban végzem ezt a szép, de nem könnyű mesterséget.

Napjainkban egyre népszerűbb hagyományaink és népi kultúránk felelevenítése, tradicionális eszközeink újbóli felfedezése. Ennek egyik példája a hagyományos magyar bicskák utáni érdeklődés fokozódása. Egyre többen éreznek késztetést arra, hogy tulajdonosai legyenek egy ilyen kézműves terméknek. Akik egyszer kipróbálták, határozottan állítják (amit én is csak megerősíteni tudok) hogy a falat is más ízű, ha egy tradi bicskával vágják.

Az elnevezésük gyakran a formára utal, például fejesgörbe. Máskor viszont a felhasználás módja a névadó, lásd szalonnázó. Arra is van példa, hogy a készítőről kapta a nevet. Így alakult ki a náder elnevezés. Egyes szakmák, mesterségek is hozzájárultak a nevek sokszínűségéhez. A pásztorkés, körmölőkés, oltókés, ezekre bizonyíték. Ezeken kívül vannak még a maskara, cakli, ovál, matróz, arató fajta bicskák is.

Egy ilyen kés elkészítése nagyon sok türelmet, szaktudást, kreativitást és alázatot követel a szakma iránt. Nincs két egyforma bicska, mindig más és más problémák adódnak melyek megoldása állandó figyelmet és kitartást igényel. Az elkészítés módja alapjaiban a régi hagyományokat követi, de természetesen napjaink technológiai fejlődése is megtalálható a folyamat során. Ezzel azonban a kézműves jelleg semmit sem csorbul, ugyanis csak a fáradtságos  fizikai munka egy részén lehet így könnyíteni. A tervezés szakmaisága és a megvalósítás aprólékossága, precizitása, semmivel sem pótolható.

Mivel elég kísérletező típus vagyok, ezért nem hagyott a gondolat nyugodni, hogy a tradicionális formavilágot egyesítsem a modernebb mechanikai szerkezettel. Így született meg a középzáras nagyfejes bicska, melyből a legelsőt én készítettem el. Ezt követte az ugyanilyen zárszerkezettel ellátott maskara bicska, szintén úttörő jelleggel. A vadászok részére is készülnek különböző vágóeszközök. A vadászbicskák hátsózáras kivitelűek, melyek igény szerint csontfűrésszel is rendelhetők. Míg a tradicionális bicskák formavilága meghatározott stílusjegyeket visel, addig ezek formavilága a saját elképzeléseimet tükrözi. Természetesen a fix vadászkések sem hiányozhatnak a palettáról.

Húsfeldolgozáshoz és konyhai használatra fröccsöntött műanyag nyelű késeket kínálunk a felhasználóknak. A markolat különlegessége egy saját receptúra alapján összeállított gumírozott műanyag, mely jobb tapadást biztosít a használat során.

Webáruházunkban kínálunk még szintén kézműves ékszereket. Ezek mind a feleségem alkotásai. A felhasznált alapanyagok között szerepelnek különféle ásványok és szarvasagancs is. Az agancs medálok Swarovski kristállyal vannak kirakva, ezáltal kínálnak egyedi megjelenést.

Bízunk benne, hogy minden látogatónk talál ízlésének és igényeinek megfelelő kézműves terméket és örömét leli használatukban. 

A késekre és a bicskákra garanciát is vállalunk.
Szerkezeti meghibásodás esetén a vásárlás idejétől számított 5 éven belül a javítás ingyenes.
A garancia nem tejed ki az él kopására.
Magyar kézműves zsebkés
Kézzel készült kés